Телефон перетвориться у цеглу: чому не можна допускати заповнення пам’яті смартфона на 100%

Скільки пам’яті потрібно смартфону у 2023 році

Чим більше пам’яті, тим дорожче смартфон — ця велика істина змушує нас купувати версії з меншим обсягом накопичувача. Однак згодом подібна економія виливається в цілу купу проблем. 

Якщо ви вважаєте, що вам достатньо 64 Гб, то сильно помиляєтеся. Справа навіть не в тому, чи вдасться помістити всю інформацію на такому накопичувачі, а в негативних змінах, які відбудуться в процесі роботи пристрою. 

Чому не варто забивати пам’ять вщент і чому краще відразу вибрати модель з великим обсягом сховища

Не завантажується додаток з Play Market

Найбанальніша проблема, з якою ви можете зіткнутися після заповнення сховища — помилка при завантаженні файлів.

Зазвичай вона дається взнаки, коли користувач намагається завантажити програму з Google Play.

 

Адже навіть за умови, що програма важить 100 Мб, магазин потребує кількох гігабайтів для завершення установки.

Таким чином, якщо у вас не встановлюється програма, в першу чергу потрібно очистити пам’ять телефона. В іншому випадку ви не тільки відчуватимете труднощі при завантаженні софту, але й не зможете завантажувати інші файли з інтернету або робити фотографії. Чи потрібні вам такі проблеми? Адже крім установки нових програм вам не вдасться оновити програми на Андроїд, які були завантажені раніше.

Вилітають програми на Android

Припустімо, ви встановили всі необхідні програми, а про оновлення згадуєте тільки в момент, коли дізнаєтесь, що додаток перестане працювати, якщо не завантажити апдейт. Але навіть людина, якій не важливі апдейти, у такій ситуації відчує незручності під час виконання базових сценаріїв.

Більшість програм використовують підключення до інтернету, яке необхідне для завантаження медіа – кешу.

 

Якщо уявити, що на телефоні закінчилася пам’ять, то ви не тільки не побачите картинки та відео в месенджерах, але й просто не зможете до кінця завантажити сторінку на сайті.

Щобільше, брак місця в сховищі призводить до вильоту додатків на Андроїд. У цьому сенсі все залежить від того, як програма працює із кешем. Але в будь-якому випадку важливо подбати про наявність достатньої кількості вільного простору.

Після оновлення телефон не вмикається

Інколи брак пам’яті й зовсім призводить до критичних наслідків, які перетворюють телефон на цеглу. Якщо ви намагаєтеся дотримуватися рекомендацій і регулярно оновлюєте Андроїд, то в процесі встановлення чергового апдейта можете раз і назавжди побачити чорний екран, якого не вдасться позбутися самостійно.

Спочатку оновлення завантажується на телефон як архів. 

 

Далі його потрібно розпакувати, і ця операція виконується під час перезавантаження.

 

 І тепер знову увімкніть фантазію та уявіть, що вам вдалося завантажити файл оновлення, але апдейт розпакувався не до кінця. 

Як думаєте, які наслідки на вас чекають? У кращому випадку виникають помилки після інсталяції оновлення, а в гіршому — телефон не ввімкнеться.

Скільки пам’яті потрібно смартфону у 2023 році

Щоб зайвий раз не витрачати час на танці з бубном, варто відразу купити телефон із великою пам’яттю. Мінімум на 2023 рік – 64 Гб за наявності виділеного MicroSD-слоту.

Якщо смартфон не підтримує картку пам’яті для зберігання мультимедіа, планка автоматично підвищується до 128 Гб.

 

Оптимальним варіантом є накопичувач на 256 Гб.

Втім, все залежить від ваших персональних потреб, які повинні враховувати, що тільки операційна система займає 15 Гб, а розмір додатків постійно зростає.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень