Стрімко розвивається: у сусідній до Рівненщини області вмирають від пневмонії (ВІДЕО)

П'ятеро людей перебувають в реанімації через вірусне запалення легень

Лікарні Тернополя переповнені пацієнтами із запаленням легенів, пише «ТСН».

Крім того, п'ятеро перебувають в реанімації, а троє уже померли. У вірусної пневмонії дуже стрімкий перебіг, а якщо вчасно не звернутися до лікарів, то людина буквально згорає.

У майже 50 людей, які нині у лікарні, однаковий перебіг хвороби. Спершу вони злягли з гарячкою та кашлем, а також температурою, яка не збивалася.

- Хворі приймають жарознижувальні препарати, не звертаючись до сімейного лікаря. 

 

Один-два-три-чотири дні вони лікуються самостійно.

 

Тоді вже починає наростати задишка, висока температура, сухий кашель чи навіть кашель з прожилками крові, — розповіла пульмонолог Тернопільської міської комунальної лікарні №2 Алла Пастернак.

Медики кажуть, що за допомогою треба звертатися у перший день високої температури. Якщо за три дні ситуація не зміниться, то неодмінно призначається рентген, який і виявить пневмонію.

Один із пацієнтів, який опинився у реанімації, місяць самостійно лікувався вдома. У нього вірусна пневмонія у дуже тяжкій формі.

- Кров надходить з киснем до легень.

 

Вони не можуть забрати відповідну кількість кисню, яка потрібна для організму.

 

Від того починає страждати мозок, серце, — пояснила Алла Пастернак.

В Олени Сидорович дев'ять днів тому від вірусної пневмонії помер чоловік, хоч якраз вчасно звернувся до лікарів. На четвертий день гарячки він уже був у стаціонарі, а на п'ятий день діагностували запалення легенів.

- За висновками лікарів, нібито з п'ятої на шосту добу легені практично вже згоріли.

 

Лишилося лише двадцять відсотків легень.

 

Дуже інтенсивний перебіг хвороби, температура не збивалася, — каже вдова Олена Сидорович.

Чоловікові було сорок п'ять, він стежив за здоров'ям, ніколи не хворів на застуди. Помер він після восьми днів інтенсивної терапії у реанімації.

У Тернопільській лікарні пояснюють: робили все, що могли, але хвороба була дуже агресивною. Визначити, який саме вірус зараз вбиває людей, можна лише у перші дні хвороби, а більшість хворих надходять пізніше.

- У нас було понад тридцять випадків вірусно-бактеріальних пневмоній.

 

Троє з них закінчилося летально і лише в одному випадку ми змогли поставити діагноз грип типу А, — каже директор Тернопільської міської лікарні №2 Ростислав Левчук.

Медики порівнюють такий наплив пацієнтів з вірусною пневмонією, що спостерігалася тут десять років тому, коли лютував свинячий грип.

- З усіх штампів вірусу грипу цей H1N1 — той, який відразу вражає легені, — розповіла лікарка-інфекціоністка Ольга Голубовська.

Саме із західних областей, нагадує столичний лікар інфекціоніст Ольга Голубовська, десять років тому почався сезон пандемічного грипу, від ускладнень якого померло 400 людей. Ця зима теж буде непростою, бо епідпоріг вірусних захворювань іще не перевищені. Вже є летальні випадки й не лише в Тернополі: троє загиблих у Житомирі.

У групі ризику молоді люди від 25 до 49 років, які вважають себе абсолютно здоровими й переконані, що висока температура — це не привід одразу бігти до лікаря.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень