Сьогодні Україна відзначає День Хрещення Київської Русі


Це державне свято було засноване у 2008 році. Дата була обрана не випадково, адже 28 липня весь християнський світ вшановує пам'ять рівноапостольного великого князя Володимира.

Завдяки Володимиру у 988 році Київська Русь отримала хрещення. Повернувшись з Візантії, Володимир хрестив своїх синів, двір і бояр.

Після офіційного хрещення киян у 988 р. християнство стає державною релігією Київської Русі. Християнізація Русі йшла поступово за водними шляхами, спершу її прийняли більші осередки, пізніше провінція. 

З нагоди свята урочистості відбудуться і в столиці, і по всій Україні. 

Відомо що о 8:30 Президент України Петро Порошенко візьме участь в урочистих заходах з нагоди вшанування Дня Хрещення Київської Русі-України (Володимирська гірка).

Також сьогодні, після 12:00, Українська православна церква Київського патріархату проведе хресну ходу від Володимирського собору до пам'ятника святого князя Володимира.

   

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень