«Може, вималюється щось фантастично хороше»: Рівне оновить сквер на Волі

Програму й умови конкурсу на краще облаштування скверу затвердив міськвиконком

Так виглядає нині сквер

Йдеться про сквер на розі вулиці Соборної та Дорошенка.

Це, якщо їхати Соборною з центру у напрямку Луцька, за мостом справа. Колись ця територія була передмістям Рівного і називалася «Воля».

Тому мета конкурсу – знайти найкраще рішення щодо облаштування скверу, яке б відображало образ Волі, як історичного району міста, та філософське поняття «воля». У проекті мають бути передбачені 

газон, який нині знищений, зона відпочинку, освітлення, вуличні меблі.

Начальник міського управління містобудування та архітектури Андрій Юрков розповів про винагороди переможцям конкурсу:

Рішення про оголошення конкурсу вже є. Визначено грошові премії в розмірі 30 тисяч гривень на весь конкурс. За перше місце – 15 тисяч гривень, за друге – 10 і за третє – 5 тисяч гривень.

Міське управління містобудування та архітектури організувати конкурс замовило підприємцю Павлу Алексєвичу. Цей конкурс - всеукраїнський. Щоб взяти участь у ньому, треба зареєструвати заявку на сторінці конкурсу "Сквер на Волі" у Фейсбуку. 

Вигляд скверу згори

Міський голова Рівного Володимир Хомко прокоментував це так:

Ми зараз маємо на меті оголосити таких два конкурси. Перший конкурс - це по цьому скверу пробний. І другий – це центральна площа за кінотеатром «Україна» аж до Директорії. Повністю поміняти концепцію цієї території.

 

Що буде – не знаю. Будемо вибирати разом з вами. Але це будуть глобальні конкурси. Не тільки рівненські архітектори, а будь-хто з України може взяти участь. Можливо, вималюється щось таке фантастично хороше.

 

Таких конкурсів ми ще не проводили.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень