Сім помилок, які назавжди травмують нігті

Справа не у невдалому манікюрі, більшість псують свої нігті вдома неправильним доглядом

  1. Не вчасне обрізання нігтів

Особливо небезпечно запускати довжину на нігтях ніг. Не зроблена вчасно стрижка нігтів на ногах у зоні їхнього вільного краю стає причиною здавлення нігтьової пластини шкарпетками та взуттям. Так на нігтях з’являються хвилі та тріщини. Це першопричина для появи інфекції та грибка.

  1. Самостійне зняття покриття гель-лаком

Залиште це професіонал, адже самостійне зняття гель-лаком з високою ймовірністю травмує ніготь. Передусім це може нашкодити якості й тривалості носіння наступних видів покриття.

Ніготь стає тоншим, з’являються больові відчуття при дотику чи навіть при контакті з водою.

  1. Не правильний інструмент для манікюру чи педикюру

Коли кутикули обрізають тупим інструментом або інструментом з гострими кутками, можна травмувати тонку та ніжну шкірку, зачепити зайве, та спровокувати запалення, фурункули та нагноєння в зоні нігтьового ложа. Неправильна пилка може спровокувати розшарування нігтьової пластини та її витончення.

А звичка гризти нігті чи відкушувати кутикули призводить до деформації нігтьової пластини, появи на нігтях хвиль і самостійно вона вже не відновиться. Щонайменше це не матиме естетичного вигляду.

  1. Надто коротко обстригати нігті

Стригти нігті «під нуль» теж погано. Хоча в деяких випадках здається, що дуже короткі ноги це гігієнічно. При цьому стрижка, що підпилювання пластини майже «під корінь» стають причиною хворобливих відчуттів та появи ранок на шкірі. Крім того, зростає ризик та розшарування нігтьової пластини.

Якщо підстригти або обпиляти вільний край неправильно (особливо це актуально для нігтів на ногах, коли вистригають куточки, які вважають зайвими), можна отримати вростання нігтя. Мало того, що це боляче, ще й ризиковано гнійними запаленнями. Найчастіше це пряма дорога до хірурга.

  1. Вичищати бруд з-під нігтів підручними засобами

Це точно варіант коли можна пошкодити шкіру під нігтями. Найкраще використовувати стару зубну щітку і мило.

  1. Використання неправильних засобів для зняття звичайного лаку

Рідина для зняття лаку на основі ацетону може спровокувати опіки нігтьової пластини та шкіри навколо. У зоні опіку можуть залишитися плями. Крім того, такий надто активний хімічний вплив стане причиною дистрофії нігтя.

  1. Самостійно наносити гелеве покриття

Візуально може скластися відчуття, що нанесення гель-лаку - нескладна процедура, схожа на те, як наноситься звичайний лак. Але ж недарма майстер манікюру та педикюру спеціально навчається і регулярно підвищує свою кваліфікацію з питання правильного фарбування нігтів стійким покриттям. Якщо ж не мати потрібних навичок і використовувати неякісний матеріал навмання, є ризики отримати опіки, травми, дистрофію нігтьової пластини та деформацію нігтя.

Це не той випадок, коли можна зекономити.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень