Штрафи для чоловіків, які досі не були у військкоматі, збільшать у рази

Може дійти й до 100 тисяч гривень

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

За порушення правил військового обліку військовозобов'язаним українцям призовного віку загрожує покарання. У разі ігнорування повісток на призовників накладатиметься додаткове покарання.

Згідно з українським Кодексом про адміністративні правопорушення, за порушення правил військового обліку на громадян можуть бути накладені штрафи у розмірі від 1700 до 3400 грн, а також кримінальна відповідальність, розповідає адвокат Ростислав Кравець. 

Сума штрафу зростає, якщо повістку проігнорувати вдруге. У такому разі штраф може складати вже 100 тисяч гривень. В окремих випадках може йтися й про кримінальну відповідальність за неодноразове повторення правомірних дій, адже такі дії будуть вже розцінені як ухилення від мобілізації.

Якщо проігнорувати повістку-призов до ЗСУ та мобілізаційне розпорядження, людині загрожує кримінальна відповідальність. Відповідно до ст. 336 Кримінального кодексу України, ухилення від призову на службу у період воєнного часу карається позбавленням волі від трьох до п'яти років. 

Що стосується повісток про уточнення даних, то за їх неодноразове ігнорування можна отримати максимум штраф у розмірі від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 3400 до 5100 гривень. Сплатити штраф потрібно протягом 15 днів із дня вручення копії постанови. Після оплати необхідно надати квитанцію посадовій особі, яка винесла постанову про штраф протягом 3 робочих днів із дня закінчення строку, передбаченого для оплати штрафу.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень