«Щоб бабусями не прикривалися», - Безугла про «спроможних чоловіків», які «ховаються» за недієздатними родичами

Депутатка наводить приклади, коли на одну бабусю оформлювались й десять «молодих спроможних чоловіків»

Військовозобов’язані не підлягатимуть мобілізації лише в тому випадку, якщо в родині більше немає інших людей, здатних утримувати особу з інвалідністю I та II групи.

Народна депутатка, заступниця голови Комітету Верховної Ради України з питань Національної безпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла написала у Facebook, що Верховна рада України 28 червня в ухваленому законі номер 9342 про доплати військовослужбовцям розширила перелік осіб, які підлягають мобілізації – тепер не підлягатимуть мобілізації тільки ті особи, в родині яких більше немає інших людей, здатних утримувати особу з інвалідністю.

— Це не значить, що обов’язково мобілізують, але це значить, що не буде «броні», - зазначає Безугла. 

При цьому додала, що на сьогодні використовується «схема» за якою на одну особу з інвалідністю оформлюють по кілька «опікунів». 

— Чому одні мають воювати, а інші прикриватися недієздатними родичами? Це із тих питань, які задають військові на передовій.

 

Ми не можемо їх ігнорувати. Знаю приклади, коли на одну бабусю оформлювались пʼять, а то й десять молодих спроможних чоловіків, - написала Безугла. 

При цьому стверджує, що правку до законопроєкту подала нардеп Ганна Скороход.  В повідомленні вона додає, що деталі, порядок дії цієї норми будуть опрацьовані в підзаконних нормативних актах Міноборони та Головнокомандувача ЗСУ. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень