Що потрібно з'їсти 4 серпня, щоб рік не хворіти: народні прикмети

Сьогодні – Марії Магдалини

У народі це свято називають Марією Ягідницею. Спочатку свято було язичницьким і присвячувалося Марії-заступниці, охоронниці жінок.

Після приходу християнства церква в цей день почала шанувати пам'ять рівноапостольної Марії Магдалини, мироносиці.

Вважали, що на Магдалину роса має особливу силу. Тому жінки до світанку намагалися обов’язково вмитися росою, щоб зберегти красу та молодість.

Зазвичай до 4 серпня достигала чорна і червона смородина, агрус та ожина, з яких варили варення і готували на їх основі лікарські засоби. 

У цю дату ягоди вважали особливо корисними для крові, судин і краси шкіри. Тому 4 серпня обов'язково варто з'їсти жменю сирих ягід. Пращури вірили, що тоді весь рік хвороби оминатимуть.

Що не можна робити 4 серпня

4 серпня не можна ходити по росі голими ногами. У ній, за народними повір'ями, в цей день нечиста сила вимочує льон для майбутнього одягу русалок.

З цієї ж причини не можна відпускати худобу на подвір'я, заздалегідь не обтрусивши з рослин крапельки роси. В іншому випадку тварини можуть захворіти і загинути. У це вірили пращури.

Заборонено 4 серпня тримати вікна і фіранки на них брудними. Вважається, що чим більше чистого світла проникне в будинок, тим здоровішими і щасливішими будуть його мешканці.

4 серпня не рекомендується вирішувати фінансові проблеми, в тому числі брати кредит. На того, хто проігнорує цю пораду предків, чекає часткова або навіть повна втрата майна.

У день Марії Магдалини категорично заборонено сваритися з рідними, матюкатися, згадувати старі образи, влаштовувати скандали через ревнощі. Якщо в цей день між близькими зіпсуються відносини, то налагодяться вони нескоро.

Народні прикмети на 4 серпня

  • Якщо жаби тримаються на воді, то це до сухої погоди, а якщо голосно квакають або сидять на суші, то це до негоди.
  • Гроза в цей день віщує багатий урожай зернових культур.
  • Якщо багато слимаків в городі, то найближчими днями погода буде сира.
  • Якщо з’явилися опеньки, то грибів восени мало буде.
  • Туман на світанку – до сонячного дня.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень