Ще один неймовірний мурал про Україну та її Захисників тепер прикрашає Рівне (ФОТО)

Таких стінописів у нашому місті скоро буде ціла колекція

Новий стінопис рівненського художника Андрія Шостака днями з’явився на вул. Євгена Коновальця у Рівному. Концепт проєкту поєднує декоративну функцію, патріотичне виховання і вшанування українських військових.

Художник спеціалізується на вуличному живописі. Цей мурал він створив за ініціативи та підтримки волонтерського Гончаренко центру. Робота над картиною тривала місяць.

Новий арт втілює ідею захисту України в образі тендітної дівчини та мужніх українських військових, пояснює Андрій Шостак:

– Ідея вуличного живопису має переплітатися із сьогоденням. А наші реалії наразі такі, що війна заполонила весь наш простір і посунула всі інші речі на другий план. І так буде до нашої перемоги.

 

Я хотів показати це, щоб цей час закарбувався у нашій колективній пам’яті.

 

Моя ідея - проста і зрозуміла усім. Захисник зі зброєю уособлює всю українську Армію. А дівчина у яскравому вбранні, красивій вишиванці, з букетом калини - символізує Україну і все те дороге і рідне для всіх нас, що захищають українські військові.

Адміністратор Гончаренко центру у Рівному Мирослав Завалюк, який виступив ініціатором проєкту, розповів, що їхня команда планує створення цілої серії стінописів:

– Мурали роблять наше місто більш яскравим та привабливим, приємним і дружнім. Вони оживляють простір. Окрім того, патріотичні стінописи є невіддільною складовою патріотичного виховання. Адже більшість людей краще сприймає інформацію візуально. Тому ми не збираємось зупинятися і хочемо, щоб Рівне наповнилось новими чудовими картинами, - наголосив Мирослав.

Побачити мурал на власні очі можна за адресою: м. Рівне, вулиця Євгена Коновальця, 1.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень