СБУ оголосила підозру українському підприємцю, який масово споював росіян горілкою «Хортиця»? (ФОТО)

Арештовано весь топменеджмент відомого українського холдингу

СБУ оголосила підозру горілчаному магнату Євгену Черняку: його майно хочуть заарештувати.

Згідно з матеріалами СБУ про підозру оголосили засновнику холдингу Global Spirits (бренди «Хортиця», «Мороша», «Первак») українському бізнесмену Євгенію Черняку.

Його підозрюють у фінансуванні збройної агресії рф.

 

Вся доказова база, нібито, зібрана.

За даними слідства, незважаючи на повномасштабне вторгнення, його компанії продовжили вести бізнес із країною-агресором.

Встановлено, що протягом 2022 року лише у вигляді сплати податків і зборів підпорядковані йому підприємства перерахували до бюджету рф близько 6 млрд у гривневому еквіваленті.

Задокументовано, що підприємства фігуранта, розташовані на території чотирьох країн Центральної Азії та Південного Кавказу, закуповували в Росії промислові обсяги спирту та іншу супутню продукцію.

Під час обшуків в офісних приміщеннях холдингу в Україні виявлено документи та інші речові докази незаконної діяльності на користь країни-агресора.

РЕМАРКА:

Очевидно, що для того, аби сплатити 6 мільярдів податків, «Хортиця» мала заробити на Кацапії не менше ніж 50-60 тих самих мільярдів.

Чи правильно споювання ворога та викачування з його території грошей вважати фінансуванням РФ, вирішувати, очевидно суду та слідству.

Хто такий Євген Черняк

Євген Черняк розпочав свою підприємницьку діяльність на початку 90-х, коли заснував дистрибуційну компанію під назвою Торговий дім Мегаполіс.

Спершу він очолював посаду генерального директора. Згодом, у 2002 році, він був обраний постійним головою ради засновників.

У 2003 році Євген Черняк перейшов з дистрибуції до виробництва. У Запоріжжі був побудований лікеро-горілчаний завод «Хортиця», де розпочалось виробництво відомого бренду горілки.

 

Надалі він також отримав контроль над Одеським коньячним заводом, Львівським лікеро-горілчаним заводом «Гетьман» та Полтавським лікеро-горілчаним заводом.

Всі активи Черняка в алкогольній галузі були об'єднані в холдинг Global Spirits, де він очолював наглядову раду.

Холдинг володіє найвідомішими алкогольними брендами України, такими як «Хортиця», «Медовуха», Blagoff, «Мороша», «Шустов» та Oreanda. Крім того, Черняк є визначним меценатом в Україні.

 

Шість років тому підприємець також почав розвивати свій YouTube-канал і вести блог «Big Money».

Різні видання не раз писали, що горілчані вироби компанії продовжують продаватися в РФ

Після початку повномасштабної війни він почав займатися волонтерством, наданням гуманітарної допомоги. Разом з Help ЗП ЮА Фондом допомоги Запорізькому регіону з країн Європи, він організував хостели у Польщі для українських переселенців, які шукали притулку в цій країні.

Крім того, у травні 2022 вони спільно організували приїзд 800 ізраїльських медиків до Запоріжжя з метою надання допомоги переселенцям.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень