Рятує життя і додає комфорту: Мотоекіпіровка – це не тільки про стиль

Є одяг і для чоловіків, і для жінок

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

З чим у вас асоціюється байкер? З потужним мотоциклом і безперечно з брутальним стильним шкіряним прикидом. Однак шкіряні штани чи куртка, високі боти та рукавиці – це не тільки питання стильного вигляду, це питання безпеки.

Мотоекіпіровка – дуже широке поняття яке включає кілька елементів спеціального одягу, головне завдання якого убезпечити мотоцикліста під час падіння. І до речі, це не обов’язково має бути одяг з натуральної шкіри. Адже існує кілька варіацій на тему мотоекіпіровки й всі вони представлені на сайті Мотостиль, консультанти якого завжди готові допомогти споживачеві визначитися з вибором.

Обов’язкові елементи і допоміжні

Купити мотоекіпіровку в повній комплектації – це фактично інвестувати чималі кошти у власну безпеку і комфорт під час катання на мотоциклі. Так, такий спеціальний одяг коштує не дешево. Але, по-перше, ціновий діапазон досить широкий і це дозволяє придбати речі по бюджету. По-друге, не обов’язково купувати зразу всі елементи екіпіровки.

Найголовнішим елементом є шолом. Далі слід потурбуватися про такі  складові:

  • мотоштани;
  • мотокуртка;
  • мотоботи;
  • моторукавиці;
  • мотонаколінники можна купувати за потреби. Адже ви не зразу станете професійним гонщиком чи байкером який долатиме сотні кілометрів на великій швидкості по трасі.

Кожен з елементів відрізняється матеріалами, які використовують для його виготовлення. Найбільш популярний, а точніше найвідоміший матеріал – натуральна шкіра.

Екіпіровка для мотоцикліста з натуральної шкіри виглядає круто і здатна забезпечити комфорт під час катання на залізному коневі, але в натуральної шкіри є кілька мінусів – вона коштує дорого і за нею складно доглядати.

 Тому виробники запропонували моделі з деніму (але не простого, а підсиленого кевларовими волокнами), або зі спеціального текстилю. Такі моделі не складно сплутати зі звичайним одягом який ми вдягаємо для походу в офіс чи на зустріч з друзями. Це його перевага. При цьому і високий рівень безпеки й комфорт під час їзди гарантований.

Захистити мотоцикліста від травм на 100% не зможе жодна мотоекіпіровка. Втім, зменшити навантаження на частини тіла під час падіння і зустрічі з дорожнім покриттям вийде. В результаті при правильно підібраній мотоекіпіровці є шанс відбутися кількома синцями.

 

До речі, мотошолом – який є основною й обов’язковою частиною мотоекіпіровки треба міняти після ДТП. Тоді як штани чи боти можна використовувати й далі (якщо вони не втратили свій акуратний зовнішній вигляд).

Оскільки за кермом мотоцикла все частіше можна зустріти дівчат, виробники пропонують колекції як чоловічі, так і жіночі. Також доступні серії для дітей. Експерти Motostyle порадять вам кращі варіанти й в плані марки виробника, і якості й ціни з урахуванням стилю їзди й улюбленої швидкості.

на правах реклами

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень