Рівненський священник від УПЦ МП постане перед судом: йому не подобаються шеврони ЗСУ

Тож він став ухилянтом

На Рівненщині священник від УПЦ МП постане перед судом за ухилення від мобілізації. Торік на весні він отримав повістку, однак служити у війську відмовився, однією з причин він назвав «матюки на шевронах ЗСУ». Про це йдеться в ухвалі суду.

Слідча, яка вивчала ситуацію, закрила провадження стосовно ухилення від служби священнослужителя, зазначивши, що чоловік потребує проходження альтернативної служби.

Однак з цим рішенням не погодилися у Міноборони.

Там надіслали скаргу до суду на дії слідчої, тож Гощанський районний суд відновив розслідування стосовно священника російської церкви аргументуючи тим, що відповідно до постанови Кабміну ще від 1999 року УПЦ не входить до переліку релігійних організацій, віровчення яких не допускає користування зброєю.

Ба більше, в особливий період - під час воєнного стану - альтернативна служба взагалі не передбачена.

Тож суд зобов’язав правоохоронців Рівненського райуправління поліції повернути кримінальне провадження на до вивчення. Нагадаємо, за ухилення від мобілізації військовозобов'язаним загрожує до 5 років позбавлення волі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень