Позбавити пенсіонера 2,5 тисяч гривень може одна копійка

Відсьогодні пенсіонери отримуватимуть на сто гривень більше

220 тисяч пенсіонерів на Рівненщині відсьогодні почнуть отримувати підвищені пенсії. Виплати зросли від ста до понад тисячі гривень. В середньому ж пенсія на Рівненщині збільшилася на 336 гривень. 60 тисяч пенсіонерів отримають по 2410 гривень. Це одноразова індексація для тих, хто має найменшу пенсію, говорить заступник начальника управління пенсійного фонду області Тетяна Панащук:

Ті, хто отримує одноразову індексацію – це пенсіонери, які мають досить великий стаж, але працювали на мінімальну заробітну плату. Там умова – повний стаж і пенсія після перерахунку з урахуванням усіх надбавок і підвищень не перевищує 1669 гривень 20 копійок.

Однак, якщо пенсія буде 1669 гривень 21 копійка – пенсію вже не нарахують.

Одноразову індексацію поділять на дві виплати – по 1205 гривень у березні та квітні. На сьогодні в області підвищення пенсій не торкнеться 43 тисяч пенсіонерів. Адже їм призначали пенсію вже після зростання мінімалки.

За результатами перерахунку отримають підвищення в сумі:

  • до 100 грн.  - майже 64 тисячі осіб;
  • від 100 грн. до 200 грн. - майже 9 тисяч осіб
  • від 200 грн. до 500 грн. - майже 60 тисяч осіб
  • від 500 грн. до 1000 грн. - понад 15 тисяч осіб
  • від 1000 грн. - понад 8 тисяч осіб.

Одноразову доплату у розмірі 2410 гривень отримає близько 60 тисяч осіб.

Виплата перерахованих пенсій розпочнеться вже відсьогодні.

Нагадаємо, пенсійною реформою була передбачена автоматична індексація пенсій за новим принципом, який було закладено в самому законі. Цей принцип передбачає два основні показники: 50 відсотків рівня зростання інфляції за попередній рік і 50 відсотків зростання середньої заробітної плати. Закон передбачав, що індексація проводитиметься щорічно, починаючи з 2019 року.

На виконання закону про загальнообов’язкове пенсійне страхування Урядом було визначено порядок і дату щорічної індексації, а саме з 1 березня 2019 року. Коефіцієнт збільшення показника середньої заробітної плати, доходу, з якого було сплачено внески, становить 1,17.

Цього року перерахунок пенсій відбудеться двічі, ще й у зв’язку зі зростанням прожиткового мінімуму – у липні та грудні.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень