Поліцейський з Рівненщини вигадував правопорушення та «карав» невинних людей

Чоловіка оштрафували

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Правоохоронця з Березного, який складав постанови на людей про вигадані порушення, судили на Рівненщині. Він намагався покращити показники своєї роботи, натомість отримав 34 000 штрафу та рік заборони обіймати посади, які «пов'язані з виконанням функцій держави».

У вироку суду йдеться, що у січні 2021 року обвинуваченого залучили до планової перевірки у селі Зірне щодо дотримання місцевими мешканцями карантинних обмежень. Тоді його колега склав на місцеву жінку протокол за те, що вона перебувала у громадському місці без маски.

Наступного дня обвинувачений, отримавши доступ до персональних даних жінки, склав на неї ще й постанови за статтею про куріння у громадському місці та про перебування у стані сп'яніння. 

У результаті жінку мали притягнути до адмінвідповідальності за відповідними статтями КУпАП та накласти на неї стягнення у вигляді попередження. Подібні постанови про вигадані порушення він складав ще декілька разів. Однак його викрили.

Вирок поки ще не набрав законної сили, але зважаючи на те, що обвинувачений підписав документ про визнання винуватості, оскаржувати вирок ніхто не буде.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень