Пляжів на Рівненщині стало менше, а от утоплеників - побільшало 

Серед загиблих на воді - багато дітей 

Фото ілюстративне. Джерело - Рівне 1
Фото ілюстративне. Джерело - Рівне 1

Кількість місць для купання цього сезону на Рівненщині суттєво зменшилась. І не лише через чистоту водойми, а й через безпекові питання.

Зокрема з 19 пляжів, які були відкритими торік, цьогоріч дозвіл на роботу отримали лише 12-ть.

 

Там працювали рятувальники, а дно водойм обстежували водолази.

 

Фахівці перевіряли й стан води.

І саме на цих 12-ти пляжах було багато відпочивальників, і не було утоплеників, заявив начальник аварійно-рятувальної служби на водних об’єктах Анатолій Якимчук:

- Якщо аналізувати ситуацію, то якраз на 12-ти цих пляжах немає випадків загибелі людей. Топляться люди в основному в місцях, які не відведені для купання. Це річки Горинь, Стир і Случ. Там 70-80% утоплеників і це проблема, бо інколи їх виявити дуже важко.

 

Цього року станом на початок серпня у нас втопилося 23 людини, серед яких 5 дітей. Торік за цей же період в області втопилося 34 особи, і загиблих дітей було менше. 

 

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

 

Усі пам’ятають нещодавню трагедію у Вараші на річці Стир. Дві дівчинки 11 і 12 років втопилися, то одну дівчинку понесло за течією – ми її відразу виявили. Іншу знайшли на дні аж наступного дня.

 

Наголошую, на таких річках не можна купатися. Там постійно змінюється течія, сьогодні в одному місці можна купатися, а наступного дня там вже вирва. Особливої уваги потребують діти, їх не можна самих пускати купатися тим паче в річках.

Рятувальники вкотре наголошують на дотриманні правил поводження на воді, адже багато інцидентів виникало саме через пиятику та купання у невстановлених місцях.

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Водночас діти топилися через недогляд.

Як кажуть рятувальники, батьки або пиячили на пляжі, або відпускали неповнолітніх купатися у місця, які непередбачені для цього.

Фотоколаж ілюстративний
Фотоколаж ілюстративний

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень