Пенсіонерам доплатять 944 грн — хто отримає

Названо умови отримання надбавки до пенсії

Українським пенсіонерам у 2024 році передбачена доплата у майже 1 тисячу гривень. Для того, щоб претендувати на додаткову виплату, потрібно відповідати деяким критеріям. Про це йдеться у матеріалах уряду.

Хто має право на доплату в 1 тис. грн:

  • вік яких 80 років і вище;
  • проживають самотньо;
  • є потреба у постійному сторонньому догляді за станом здоров’я;
  • отримують пенсійну виплату за віком.

Також, якщо громадянин отримує пенсію, наприклад, за інвалідністю, то не матиме права на додатковий вид доплати в 1 тис. грн. Окрім того, необхідність постійного стороннього догляду повинна бути підтверджена документальними лікарськими висновками.

Розмір доплати становить 40% від прожиткового мінімуму особам, які втратили працездатність. Оскільки з 1 січня поточного року розмір прожиткового мінімуму зріс до 2361 грн, то, відповідно, підвищився з 1 січня розмір доплати до пенсії. У 2024 році він становить 944 грн.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень