Пенсії для трудових мігрантів: у якому випадку українці можуть розраховувати на виплати

Стаж для пенсії українцям, які працювали за кордоном, зарахується в Україні лише у разі їх офіційного працевлаштування у країнах, з якими укладено договір.

Серед країн ЄС таких усього 9, йдеться у відповіді Пенсійного фонду України на запит Соцпорталу.

Як зазначено, питання пенсійного забезпечення громадян України, які працюють або працювали за кордоном, вирішується відповідно до міжнародних договорів про соціальне (пенсійне) забезпечення, укладених Україною з іншими державами, і національного законодавства України.

На сьогодні в України укладені двосторонні угоди про соціальне забезпечення з Литвою, Латвією, Естонією, Чехією, Словаччиною, Болгарією, Польщею, Іспанією та Португалією – за пропорційним принципом, згідно з яким кожна країна призначається пенсія за страховий стаж, набутий на її території.

Таким чином, в разі, якщо громадянин України офіційно працював і сплачував страхові внески в іншій країні, з якою укладено угоду про соціальне забезпечення, за період набутого страхового стажу буде призначено пенсію, відповідно до законодавства цієї держави.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень