«Остаточно розчарувався в армії на Рівненському полігоні», - керівник фонду «Повернись живим»

Чому військові залишають ЗСУ

Анонімне анкетування понад 2000 військових на тему «Чому звільняються з армії» провів аналітичний відділ волонтерського фонду «Повернись живим». Воно показало, що

перше, чим розчаровані армійці - це житлове забезпечення;

 

друге – відсутність нормального балансу особистого та робочого часу.

 

третє – незадоволення армійськими процесами та процедурами: паперами, бюрократією, показухою, а не роботою на результат.

Також респонденти назвали три головні проблеми у сфері менеджменту:

зверхнє ставлення до підлеглих і невміння з ними комунікувати;

 

нездатність правильно мотивувати військовослужбовців;

 

неготовність командирів допомагати.

Розповідаючи про це анкетування «Українській правді»колишній АТОвець, морпіх, керівник волонтерського фонду «Повернись живим» Тарас Чмут зізнався, що остаточне розчарування в армії у нього відбулося на Рівненському військовому полігоні:

Колись наприкінці служби я планував продовжити контракт, але під час бригадного злагодження на Рівненському полігоні влітку 2017 року я остаточно розчарувався.

Особисто для мене точкою неповернення стала підробка, коли я, як командир окремого взводу сидів, у наметі з 26 мішенями і ручкою мусив робити там дірки, ніби ми по них стріляли.

Потім на кожній знаходив СТП – середню точку потрапляння, на кожну одиницю зброї взводу робив такий маленький паспорт, де писав, як вона нібито стріляє по цій нібито мішені.

Це імітація процесів, а не робота на результат. І так усюди в армії.

– Тобто вас особисто розчарувала імітація?

– Так, абсолютна імітація, попри те, що наша зброя ще за тиждень була готова і ми реально стріляли.

Однак потім для вищого керівництва треба було оформити оці правильні паспорти з правильною формою підпису мішені, правильно оформлені, які ні на що не впливають і нічому не допомагають.

Наш підрозділ – фактично один з найкращих у батальйоні на навчаннях – мав ще й імітувати щось таке, що відповідало б очікуванням вищого керівництва, що ніяк не корелюється ані з бойовою підготовкою, ані з війною, ані з підготовкою загалом.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень