Офіс генпрокурора відкрив на Порошенка справу про «держзраду» через «плівки Деркача», – ДТ

Розслідування розпочато за двома статтями Кримінального кодексу

[media=182276]

Знову плівки та записи.

Як пише «Дзеркало тижня»,

Офіс генпрокурора вніс відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань через публікації колишнім регіоналом, а нині позафракційним депутатом Верховної Ради Андрієм Деркачем аудіозаписів, на яких звучать голоси, схожі на голоси п'ятого президента і лідера «Європейської солідарності» Петра Порошенка, колишнього віцепрезидента США Джо Байдена і ексдержсекретаря США Джона Керрі.

Скриншот з презентації "записів Деркача": Порошенко повідомляє Байдену, що ВРУ проголосувала за збільшення тарифів на 100%, аби наблизати отримання грошей від МВФ

Як повідомляє «Українська правда» з посиланням на свої джерела, розслідування розпочато за ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) і ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) КК.

До матеріалів провадження долучать надану нардепом Андрієм Деркачем флешку з аудіозаписами.

За словами Деркача, записи він, начебто, «отримав від журналістів-розслідувачів», а сам запис розмов робив особисто Порошенко.

 

Деркач додав, що перша тема записів стосується отримання млрд в обмін на збереження схем Burisma і міжнародної корупції. Ці записи нібито датовані 2015-2016 роками і в них йдеться про необхідність звільнення на той час генпрокурора Віктора Шокіна, «який тоді розслідував справу Burisma і вийшов на Байдена».

Друга тема записів, за словами Деркача, стосується розвалу парламентської коаліції і майбутніх виборів у лютому 2016 року.

Мовляв, Порошенко визнавав, що коаліції немає, але замість оголосити перевибори, як того вимагає Конституція, він дотримувався обіцянок, даних особисто Байдену, і блокував відставку Кабміну.

На плівках оприлюднених Деркачем, також неодноразово згадуються Юрій Луценко, «мільярд доларів» та МВФ.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень