Обережно, фуфломіцин: невролог застерігає від використання популярного препарату

У США його використовують для дезінфекції інструменту, у нас можуть призначити дитині

Заяву щодо чергового препарату, який не має доказової ефективності, зробив популярний у мережі невролог Євген Скрипник. Йдеться про препарат гліцин або гліцисед.

До лікаря звернулася мама, її дитина перебуває на обліку невролога і дитині призначили гліцин. Проте за словами Скрипника – ліки не мають доказової ефективності.

В Америці гліцисед, якщо подивитися по всіх наукових статтях, відомо про нього тільки те, що його використовують для дезінфекції інструментів при урологічних операціях. І все, - зазначив Скрипник.

В інструкції до вживання препарату йдеться, що його призначають дітям і дорослим при лікуванні астенічних станів, вегето-судинних дистоній, для підвищення розумової працездатності. За даними виробника препарат знижує тягу до алкоголю, його можуть призначити при підвищеній дратівливості для нормалізації сну і навіть при депресивних станах.

Але насправді він нічого не лікує, каже Скрипник.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень