Німці вирішили помститися полякам за блокування кордону з Україною? (ВІДЕО)

Німеччина заблокувала кордон із Польщею, фури опинилися в довгій черзі: в чому причина

Німці вирішили помститися полякам за блокування кордону з Україною. Відео великої колони польських машин опублікував український перевізник.

На кордоні Німеччини та Польщі митні служби ФРН почали блокувати польські фури та легкові автомобілі. Перевізники повідомляють, що транспортні засоби вишикувалися в довгу чергу.

Насправді ж блокування ніяк не пов'язане із ситуацією на польсько-українському кордоні. Німецька сторона проводить ретельну перевірку всіх автомобілів на кордоні у рамках посиленої боротьби з нелегалами.

Про ситуацію розповів український перевізник Сергій Владі у своєму Instagram.

Він також опублікував відео, на якому видно велику колону машин, як стверджується, польських поблизу німецького кордону. Як з'ясував OBOZ.UA, проблеми з рухом на кордоні Німеччини розпочалися з середини жовтня, коли ФРН повернула митний контроль для сусідніх країн через потік нелегалів та контрабанди.

За словами Владі, фури знаходяться на боці Німеччини на трасі Берлін – Дрезден – Вроцлав.

— Німецький ZOLL (Bundeszollverwaltung, митна служба ФРН. – Ред.) гальмує усі польські фури та легкові авто. Нас навіть не зупиняли, – повідомив він.

Своєю чергою український журналіст Віталій Глагола уточнив, що кожен польський автомобіль німці «ретельно перевіряють».

Тимчасовий митний контроль на кордоні з Польщею, Чехією та Швейцарією у Німеччині запровадили з 16 жовтня 2023 року. Контроль також здійснюється на кордоні ФРН з Австрією.

Причиною стала боротьба з нелегальними мігрантами, контрабандою та торгівлею людьми. Тому нинішнє ускладнення руху пов'язане не із ситуацією на польсько-українському кордоні, а з проведенням рейдів німецькими правоохоронцями та митниками. Перевізники припускають, що ця криза може вплинути на те, що контроль на німецькому кордоні буде постійним, навіть попри перебування країни в Європейському Союзі та Шенгенській зоні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень