Ніколи не згрібайте опале листя! Це зашкодить вашому саду

Пояснення експертів

Експерти радять не згрібати опале листя й не викидати його, а залишити на своїй ділянці чи на газоні, і це принесе користь природі.

Шар опалого листя - дуже важливе середовище існування дикої природи, розповів Девід Мізежевський з Національної федерації дикої природи, повідомляє The Washington Post. 

Всілякі істоти покладаються на це для свого виживання як на місце, де вони можуть знайти їжу та укриття, а в багатьох випадках навіть завершити свій життєвий цикл, - зазначив він.

За словами експертів, завдяки товстому листяному покриву під час холодної зими критично важливі види запилювачів - бджоли, метелики та міль, мають середовище для життя.

Крім того, товстий шар листя може стати притулком для амфібій, а також дрібних ссавців, наприклад, бурундуків.

Це (наявність листя - Ред.) дозволяє їм пережити зиму, а потім з’явитися, щоб потенційно запилити ваш сад, щоб допомогти контролювати інших шкідників, - сказав виконавчий директор товариства захисту безхребетних Xerces Скотт Блек.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень