Ніби перед смертю: українців дивує радикальний спосіб прибирання у Швеції

Метод так і називається «передсмертне прибирання»

Дуже часто нам шкода викидати речі. Деякі все ще перебувають у чудовому стані, хоча ми й не часто ними користуємося або не користуємося взагалі. Інші пов'язані з дорогими спогадами.

У шведів є однозначна відповідь, як від цього всього відмовитися, - розповідає ТСН.

У цій країні активно користуються цікавим методом, який називається «передсмертне прибирання».

В чому ж полягає суть методу?

Хоча назва цього методу звучить доволі страшно, але він завжди добре працює. Метод взяли з однойменної книжки 80-річної художниці Маргарети Магнуссон «Мистецтво передсмертного прибирання». В ній авторка описує незвичайний спосіб, який допомагає позбутися всіх зайвих речей і розхламити квартиру.

Магнуссон радить спробувати подивитися на все, що є у вашій оселі, під іншим кутом.

Уявіть, що станеться з цими всіма речами, коли вас не стане. Поставте собі кілька запитань: чи будуть вони потрібні дітям та онукам або чи зроблять вони щасливим хоч когось?

 

Якщо ви відповіли «так» хоча б на одне з цих запитань, можете зачекати і не викидати конкретну річ, якщо ж «ні» – її місце на смітнику.

Треба розуміти, що предмети, які для вас можуть мати певну цінність, для інших виявляться звичайним мотлохом. І все це дітям та онукам доведеться вивозити й викидати. То чому б не зробити це зараз.

Саме так і думають жителі Швеції.

Звісно, не варто впадати у крайнощі. Ніхто тут не думає про смерть у 30 років і не викидає все, чим користується. Згідно з методом «передсмертного прибирання», потрібно виключити лише ті речі, якими ви давно не користуєтеся, не застосовували жодного разу або ті, що не приносять вам щастя.

А ще Магнуссон радить припинити скуповувати дешеві предмети на розпродажах, адже всі ці речі лише захламляють будинок, в якому ви живете.

Не підганяйте себе.

Процес розхламлення може йти повільно, тож не треба намагатися за один вечір вичистити всю квартиру. Деякі речі (нові чи в гарному стані) можна запропонувати друзям, знайомим, віддати на благодійність. Це набагато краще, ніж просто їх викидати.

Останніми Магнуссон радить розбирати старі листівки та фотографії. Інакше ризикуєте зав'язнути у спогадах і не довести справу до кінця.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень