Небезпечне сусідство: які дерева не можна садити поряд

Важливо правильно розміщувати в саду плодові дерева і кущі, накше вони можуть хворіти і навіть загинути

 

Яблуня і ялиця – погані сусіди. Причина у тому, що ялиця, як і інші хвойні культури, виділяє речовини, які закислюють ґрунт. До речі, ґрунт очищується протягом кількох років. Тому якщо на місці хвойного дерева хочете посадити яблуню, – не спішіть, зачекайте не менше трьох років.

Яблуня і персик або вишня – погані сусіди. Персики і вишні ростуть досить швидко, тож активно вибирають із ґрунту поживні речовини. Тому яблуням, які будуть рости поряд, бракуватиме живлення.

Яблуня і черешня – погані сусіди. Коренева система черешні може витіснити коріння яблуні у глибші шари ґрунту. Тож яблуні бракуватиме вологи і поживних речовин.

Вишня та абрикос, смородина, малина, ранні сорти яблунь – погані сусіди. Абрикос погано уживається поряд з багатьма деревами, адже його коріння виділяє велику кількість токсичних речовин. Смородина і малина повинні рости якнайдалі від вишні, інакше рослини почнуть “обмінюватися” хворобами і шкідниками.

Яблуня і калина – погані сусіди. Калина потребує багато вологи. І якщо її регулярно не поливати, вона буде “відбирати” цю вологу у яблуні. До речі, калина приваблює тлю, яка може переселитися і на інші рослини у вашому саду.

Персик та яблуня, груша, вишня і черешня. У персика, яблуні і груші спільні хвороби, тому якщо їх садити поряд, вони можуть заражати один одного. У яблунь і груш, які ростуть поряд із персиком, від такого сусідства може страждати коренева система. Персику поряд з яблунею або грушею може бракувати сонця, адже у цих дерев розлога крона, яка з часом затінятиме персик.

Яблуня та горобина, глід, ялівець або бузок – погані сусіди, бо мають спільні хвороби і шкідників. Якщо біля яблуні посадити ялівець, він може заразити дерево іржею.  

Слива та груша, малина, чорна смородина або яблуня – погані сусіди. У цих рослин однакові шкідники та хвороби і високі потреби у поживних речовинах, тому вони “об’їдатимуть” один одного.

Груша і черешня – погані сусіди. Коренева система груші виділяє токсичні для черешні речовини.

Червона смородина та чорна смородина, аґрус або малина – погані сусіди. Чорна смородина пригнічує червону, адже вимиває з ґрунту більше поживних речовин. А в свою чергу смородину пригнічує малина. У аґрусу та чорної смородини спільний шкідник – вогнівка, через це їх не варто садити поряд.

Джерело: simya.com.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень