НБУ перекаже в бюджет рекордний прибуток

Що про це відомо

Національний Банк України (НБУ)

Національний банк України перекаже до державного бюджету найбільшу у своїй історії суму частини прибутку до розподілу – 71,87 мільярда гривень.  

За підсумками 2022 року прибуток до розподілу Національного банку становив 91 млрд грн. З неї 71,87 млрд грн спрямують до Державного бюджету України, а 19,2 млрд грн – в загальні резерви Національного банку. 

До слова, станом на 31 грудня 2022 року валюта балансу Національного банку становила 1,959 трлн грн. У цей час зобов’язання Національного банку становили 1,63 трлн грн, це 83% валюти балансу (пасивів).

Збільшення розміру власного капіталу Національного банку у 2022 році майже удвічі – з 166,9 млрд грн до 328,2 млрд грн – відбулось через зростання резервів переоцінки, що зумовлене переважно зміною офіційного курсу гривні до іноземних валют. 

Джерело: Економічна правда

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень