Найняти квартиру за пів ціни: в Україні стрімко дешевшає оренда

Але не всюди

Фото з мережі
Фото з мережі

З початку повномасштабної російської агресії у різних містах Україні стрімко знизилися ціни на житло, але не всюди.

Велика кількість людей, яким окупанти зруйнували або захопили житло, зараз змушені переїжджати у більш безпечне місце. Президент Асоціації фахівців з нерухомості (рієлторів) України Юрій Піта розповів, що у відносно безпечних містах нашої країни оренда житла знизилась до 50%.

Найбільше ціни на житло знизились у Києві, Дніпрі, Запоріжжі, Полтаві та Одесі. 

У містах, де немає видимих або масштабних руйнувань і немає масового відтоку громадян, за нашими даними, вартість оренди в найбільш потрібному сегменті 1,2-кімнатних квартир площею до 50 кв. м, переважно у кварталах радянської забудови, знизилася в межах 30-50%, – пояснює експерт.

При цьому в містах або районах, поблизу яких тривають активні бойові дії, ринку оренди взагалі не існує. 

Є моральний аспект виживання, і власники житла в більшості випадків знижують плату за проживання до рівня оплати комунальних послуг. Але у разі відключення від світла, за відсутності води чи газу про «комуналку» взагалі не йдеться. Усі чудово розуміють, що наразі у таких районах питання виживання ключове, – каже Юрій Піта.

Скільки коштує оренда готелю на заході України

У Львові ціни коливаються від 30 000 грн до 60 000 грн. У Рівному готель можна орендувати за 20-30 000 грн на місяць. А ось в Ужгороді на найближчий час можна знайти лише два варіанти житла. Один з них — дворівневий люкс за 200 метрів від центру міста, інший — сімейний напівлюкс з трьома спальними місцями за 310 000 грн на місяць.

Джерело: Сьогодні 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень