Навіщо досвідчені господині трясуть яйця перед варінням – цікава кулінарна хитрість

Велика частина корисного білка залишається на шкаралупі

Яйця – улюблений продукт багатьох українців. Але як зварити їх правильно, щоб вони були смачними та не втратили своїх корисних харчових властивостей?

Виявляється, все досить просто. Деякі досвідчені господині радять трохи потрясти сире яйце, перш ніж опускати його у воду.

Річ у тім, що іноді через деякі помилки при приготуванні, велика частина корисного білка залишається на шкаралупі. А виколупувати його – не дуже просто.

 

А, якщо потрясти яйце перед варінням, його вміст буде рівномірно розподілено і очистити яйце буде набагато простіше.

Якщо ви боїтеся, що під час трясіння можна порушити цілісність жовтка, тоді краще віддати перевагу іншому способу – покрутити яйце на столі – результат буде таким же.

До слова, відправляти яйця слід лише у каструлю із холодною водою. І не забувайте додати чайну ложку солі при варінні. Тоді яйця будуть ідеально чиститись.

Джерело: napensii

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень