На Рівненщині побільшало колоній гризунів

Про це свідчить статистика

У Держпродспоживслужбі Рівненщини опублікували статистику фітосанітарного стану розвитку шкідників та хвороб сільськогосподарських культур за першу декаду вересня.

Починають повідомлення з температур. Вересень цього року – сухий і теплий:

Середньодобові показники температури були на 4-5º вищими від багаторічних. Дуже слабенькі опади (1,3-2 мм) випали лише в окремих місцях. Вологість повітря утримувалась в межах 54-67%, а вологозабезпечення ґрунту відповідало градаціям "недостатнє – незадовільне".

Також на стерні після озимих культур відмічається зростання чисельності жилих колоній та нір мишоподібних гризунів, в середньому до 3-4, максимально - до 8 колоній на гектар.

Чисельність їх на стерні після ріпаку 2-3 жилі колонії на гектар. Заселення посівів озимого ріпаку фахівці не відмічали.

Багаторічні трави вже мають економічний поріг шкідливості, чисельність мишоподібних гризунів на таких площах 3-5 жилих колоній на гектар.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Теги: шкідники
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень