На пенсії вистачить усім? Де та скільки золота ще є в Україні: Цікаві дані (КАРТА)

Українська перспектива

За покладами різних копалин Україна – одна з найбагатших країн Європи. Інша справа, що багатства ці працюють не на українців. Чи зміниться щось після війни?

УКРАЇНСЬКЕ ЗОЛОТО

На сьогоднішній день Державним балансом запасів корисних копалин України обліковуються запаси золота на шести родовищах:

Мужіївське, Сауляк у Закарпатській області, Бобриківське у Луганській області, Сергіївське, Балка Золота у Дніпропетровській області та Клинцівське у Кіровоградській області.

 

Крім того, є десятки родовищ і рудопроявів золота різного ступеня вивченості, з якими можна пов’язувати перспективи промислового освоєння.

При тому, що інформація про кількість запасів становить державну таємницю, експерти оцінюють золоторудний потенціал України у 3 тисячі тонн.

Для порівняння: за даними Геологічної служби США у Світі залишилось 50 тис. тонн золота.

Тобто в нашій державі зосереджено близько 6% від усіх світових запасів!

 

Це неабиякі резерви металу, який у всі часи вважався однією з найпривабливіших інвестицій та навіть засобом впливу на економіку окремо взятих країн і світу в цілому.

Проте увесь цей потенціал до цих пір залишається не залученим у розробку. Масштабне геологічне вивчення золотоносності території України розпочалося ще за радянських часів у 80-х роках минулого сторіччя.

За короткий час було встановлено, що Україна має досить потужний ресурсний золоторудний потенціал.

Були виділені основні золотоносні провінції: Український щит, Донбас та Закарпаття.

 

Протягом декількох років виявлено й активно досліджено такі об’єкти, що отримали статус родовища – Майське в Миколаївській області, Клинцівське та Юріївське поблизу м. Кіровоград (нині Кропивницький), Сергіївське, Балка Золота й Балка Широка в Дніпропетровській області, Сурозьке в Запорізькій області.

Погляд у майбутнє видобутку золота 

Україна має високі перспективи для створення власної золотодобувної промисловості. Виявлено чимало золоторудних об’єктів, які отримали позитивну оцінку, й можуть бути залучені до промислової розробки.

Проте, судячи з історії цієї справи в України, без ухвалення чітких державницьких справа або не зрушить з місця, або українські родовища перейдуть під контроль т.з. «іноземних інвесторів».

Це означатиме подальший грабунок України. При тому, що грам золота вже сьогодні коштує 70 дол. і лише зростає в ціні.

Тобто, умовних 3000 тон золота, могли б дати Україні понад 200 мільярдів доларів США.

 

Такої суми на довгі роки вистачило б Україні, аби виплачувати людям пенсії а іноземним кредиторам -- державні борги, ще й інвестуючи достатньо у розвиток економіки та інфраструктури.

І можливо в умовах, коли найбільші родовища світу поступово виснажуються, Україна зможе розвинути власний золотодобувний потенціал, поповнити власний “золотий” запас та виступати в новому амплуа – золотодобувної країни.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень