Молитва, яку на пам'ять мають знати всі. Вона одна із головних і запам’ятовується легко (ФОТО)

«Богородице Діво‚ радуйся» (с)

Від 2023 року Різдво Пресвятої Богородиці українці святкуватимуть за новоюліанським календарем. Якщо до цього віряни вшановували народження Діви Марії 21 вересня, то після переходу на новий календар його святкують 8 вересня.

В церковній традиції Різдво Пресвятої Богородиці — одна з найбільш важливих православних дат. Воно належить до так званих двунадесятих, тобто 12 найбільших свят.

В народі день отримав назву Друга Пречиста.

За православною традицією, святкування триває 6 днів: від 5 до 10 вересня. Цей період включає в себе передсвяткування і післясвяткування.

Передсвяткування — один чи кілька днів перед великими святами, під час яких до богослужінь вже додають молитви, присвячені певній події.

На честь Пресвятої Богородиці православні в Україні читають таку молитву:

Богородице Діво‚ радуйся, Благодатна Маріє, Господь з Тобою. Благословенна Ти в жонах‚ і благословен плід утроби Твоєї, бо Ти породила Спаса душ наших. Амінь.

Додатково також читають:

Під Твою Милість прибігаємо, Богородице Діво, молитвами нашими в скорботах не погорди, але від бід ізбави нас, Єдина Чиста і Благословена.

 

Преславна Приснодіво Богородице, прийми молитви наші і донеси їх Синові Твоєму і Богові нашому, щоб спас задля Тебе душі наші.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень