Має знати кожен: як з'явилося свято День Української Державності? (ФОТО)

Його українці святкують вдруге за історію

Свято, якому лише рік, встановив президент України Володимир Зеленський 24 серпня 2021 року під час урочистостей до 30 річниці незалежності України.

Історія Дня Української Державності

День Української Державності ввели на офіційному рівні, щоб остаточно утвердити історію нашого державотворення та захистити національні інтереси.

Дату вибрали невипадково: саме у цей день в Україні відзначають ще одне велике свято - День хрещення Русі Володимиром Великим. 

Дата засвідчує, що Україна – спадкоємиця Київської Русі, якій вже 1035 років.

 

Цей факт розвінчує всі міфи та фейки про єдність українського та російського народів.

Київська Русь
Київська Русь

Історія держави України починається з Київської Русі, яка стала однією з найбільших і найвпливовіших утворень у Східній Європі. Її заснували у IX столітті, і відтоді вона розвивалася як велика держава з багатою культурою й торговими зв'язками з іншими країнами.

Мета Дня Української Державності – підтвердити спорідненість між сучасними українцями та предками, які не одне століття створювали Українську державу.

 

Така подія дає розуміння нащадкам, скільки випробувань пройшли наші пращури, аби ми мали сучасну Україну.

У свята є свій символ - це 4 тризуби, які означають боротьбу, незалежність, історію та ідентичність. Цей символ спростовує міф про те, що Україна - молода держава, адже наш герб походить від родового знаку Рюриковичі та був знаком князя Володимира Великого, за якого хрестилася Київська Русь.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень