Магній: його види та користь

Та як визначити, що саме магнію бракує організму

Магній - один з ключових елементів, найбільш витратний мінерал, який життєво важливий для твого організму. Без достатнього рівня магнію твоє тіло просто не зможе оптимально працювати.

Магній відіграє важливу роль у таких функціях організму:

  • Вироблення білка.
  • Робота м’язів.
  • Нервова функція.
  • Контроль рівня цукру в крові.
  • Регуляція кров’яного тиску.
  • Виробництво енергії.
  • Здоров’я кісток.
  • Транспортування кальцію та калію.
  • Нормальний серцевий ритм.

Магній має декілька форм, які відповідають за різний напрямок, ось деякі з них:

Малат магнію

Магній у поєднанні з яблучною кислотою сприяє нормалізації росту та поділу клітин. Ця комбінація швидко та ефективно всмоктується та засвоюється організмом. Вона сприяє покращенню стану головного мозку, зокрема при безсонні, головних болях та депресії, не маючи при цьому проносного ефекту. Малат магнію купити та приймати можна у будь-який час доби.

Гліцинат магнію - це форма магнію, де його іон поєднується з молекулою амінокислоти гліцину у желатиновій основі. Цей варіант підходить для будь-якого віку і не викликає побічних ефектів. Він заспокоює, усуває тривожність, депресію, стрес та безсоння. Рекомендується його приймати у вечірній час перед сном.

Таурат магнію - це ще одна желатинова форма магнію, де його іон сполучається з молекулою амінокислоти таурину. Вона регулює рівень цукру в крові, нормалізує артеріальний тиск, зміцнює серцевий м'яз і підтримує бадьорість. Краще приймати цей вид магнію в першій половині дня.

Оротат магнію - це сполука магнію з оротовою кислотою, що не є хелатною формою. Її засвоюваність трохи нижча, але вона не має проносного ефекту. Рекомендована при серцево-судинних проблемах, стенокардії та під час інтенсивних фізичних навантажень, бере участь у синтезі АТФ у серцевому м'язі.

Лактат магнію - це сіль, яка утворюється при сполученні магнію з молочною кислотою. Використовується для регулювання кислотності та збагачення продуктів і напоїв. Він легко засвоюється, не подразнює шлунок і допомагає при стресі й тривозі.

Треонат магнію - це сполука магнію та L-треонінової кислоти. Ця форма має високу біодоступність і покращує когнітивні здібності. Ефективна при головних болях, безсонні та депресії, оскільки проникає через кровно-мозковий бар'єр, підвищуючи концентрацію магнію в головному мозку. Рекомендується приймати його в другій половині дня.

Симптоми дефіциту магнію

До ознак дефіциту магнію належать оніміння рук та кінчиків пальців, втрата апетиту, нудота і блювота, втома і слабкість, тремтіння, мурашки в очах, підвищена збудливість, сонливість, порушення серцевого ритму. Наслідком дефіциту магнію можуть бути різноманітні патології, тому важливо вчасно виявляти й усувати його нестачу.

*

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень