Кум більше не «порішає»? Чиновники декларуватимуть хрещених та похресників

Одна з найбільших кадрових проблем в Україні – призначення на посади друзів, родичів та й кумів без досвіду і кваліфікації

У Верховній Раді розглядають можливість зобов'язати держслужбовців декларувати своїх хрещених та похресників. Йдеться про законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів України (щодо запобігання правопорушень, пов’язаних з корупцією, внаслідок викорінення непотизму (кумівства)» (№10006).

Змінами до закону передбачають, що близькими особами визнаватимуться також «особи, пов’язані відносинами згідно з релігійними обрядами», як-от хрещені батьки, сандаки, похресники.

Особи, які претендуватимуть на посади, зазначені у п.1 ч.1 ст.3 цього закону, зобов’язані подати до Національного агентства декларацію стосовно таких осіб за встановленою формою. Такі ж вимоги будуть й до осіб, які братимуть участь у конкурсі на посаду державної служби.

Якщо ж буде встановлений факт подання неповної або невірогідної інформації стосовно своїх кумів та похресників, це можна буде розглядати як підставу для звільнення з державної служби.

Джерело: Закон і Бізнес

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень