Куди подіти опале листя: поради досвідчених господарів

Із опалого листя можна отримати користь

Городники стверджують, що опале листя зберігає родючість ґрунту та захищає його від заморозків, пересушування й ерозії.

Також у листі ховаються комахи, які позитивно впливають на екосистему ділянки. Хробаки, равлики та жуки переробляють органічний матеріал й роблять ґрунт родючим.

Однак, опале листя виглядає не дуже естетично. Всім хочеться, щоб доріжки та стежки були чистими. Щоб було зручно, а також, корисно для екосистеми, можна прибрати листя на певних ділянках.

Для використання листя в якості добрива, залиште його на землі, де воно не буде заважати. Це допоможе підтримати екосистему та збагатити її органічними речовинами. Крім того, опале листя сприяє розвитку корисних мікроорганізмів.

Опале листя, також, можна закопати в компосту яму. Однак, для цього слід обирати лише здорове листя, бо хворий матеріал не можна додавати до компостної ями.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень