Кому не оплатять лікарняний листок, навіть при офіційному працевлаштуванні?

Повний перелік випадків

Лікарняний не виплачується, якщо:

  • непрацездатність настала внаслідок алкогольного, наркотичного, токсичного сп’яніння або пов’язаних з ним дій – виплати за таким лікарняним працівнику не надаються;
  • якщо працівник травмувався чи захворів через сп’яніння. Відмовити у сплаті лікарняного має комісія з соціального страхування підприємства;
  • оплаті не підлягають усі лікарняні, видані в межах одного страхового випадку, навіть якщо відмітка про сп’яніння стоїть лише в одному з них.

Підставою для такого рішення буде відмітка про виявлене сп’яніння – вона передбачена як в паперовому, так і електронному лікарняному.

 

Її зробить лікар після проведення необхідних досліджень (якщо для них будуть підстави) – за результатами буде визначено наявність в організмі пацієнта алкоголю (наркотичних засобів чи токсичних або отруйних речовин) і ступінь сп’яніння.

Зауважимо, що відмітка про сп’яніння в е-лікарняному означає не лише виявлення алкоголю чи інших речовин в організмі людини, але й свідчить, що лікар встановив причину травми працівника.

Джерело: ФАКТИ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень