Компанія в США опинилася – за крок від безперебійного джерела теплової та електроенергії (ФОТО/ВІДЕО)

Це може перевернути все на світі

Одна з проблем людства це – енергоносії. Одна із задач – знайти максимально надійне і недороге джерело енергії, яке б допомогло вирішити всі основні проблеми землян, зокрема й дозволило нам вийти в космос і почати заселяти планети, поетапно оволодіваючи далі й енергією Сонця.

Однак, на даному етапі ми від усього цього ще дуже далеко, якщо тільки не звертати увагу на повідомлення, які надходять із США, від компанії, яка є прямо пов'язаною із найкращою інженерною школою у світі МТІ.

Компанія має назву Quaise, і вона повідомляє, що оволоділа новим способом швидкісного буріння, який дозволить їй доволі легко доходити до – магми й забирати її – тепло.

ДЕТАЛІ ПРОЕКТУ:

План ультраглибокої геотермальної енергії від Quaise – один з найцікавіших та захоплюючих проектів зеленої енергії, які ми бачили.

Ця компанія з Бостона, споріднена з Массачусетським технологічним інститутом (MIT), стверджує, що використовує потужну технологію міліметрових хвиль - спочатку розроблену для нагрівання плазми в ядерних експериментах - для пробивання раніше недоступної для буріння скелі далеко під поверхнею Землі.

Компанія стверджує, що це дозволить їй бурити свердловини набагато глибше і швидше, ніж це будь-коли дотепер було можливо, спускаючись аж так глибоко, щоб отримувати доступ до скелястої породи температурою в 500 °C.

Це значно перевищує показник нагрівання води до «суперкритичного» стану, що радикально підвищує ефективність видобутку геотермальної енергії.

У результаті: масштабні, практично нескінченні ресурси геотермальної енергії стануть доступними практично будь-де на планеті.


Посутньо будь-яка існуюча електростанція, яка використовує природне паливо для створення пари та приведення турбін у рух, зможе бути підключена до абсолютно надійного, цілодобового постачання зеленої енергії, яке забезпечить роботу цих турбін без навіть одного видиху CO2 і без турботливої нестабільності інших джерел відновлювальної енергії, таких як вітроенергетика та сонячна енергія.

Це буде дивовижно швидко.

Найдовша свердловина, яку коли-небудь було пробурено людством, зайняла майже 20 років, щоб досягти глибини 12 289 м, але Quaise каже, що її гібридна свердловинна установка – яка використовує традиційний роторний бур для прокладання шляху через легкі матеріали та енергетичний промінь, приведений в дію гіротроном, для плавлення, розламу та випаровування складних матеріалів - зможе за 100 днів прокласти свердловину глибиною 20 км.

Компанія пробурює мікрохвилями свердловину діаметром приблизно 220 мм, і обкладає її трубами Мікрохвилі випаровують гранітну і базальтну породу і піднімають цей пар наверх з допомогою інертного газу аргону, який подається в свердловину під високим тиско


Три з половиною місяці буріння дозволяють отримати довгострокове джерело зеленої енергії, в стабільній свердловині, виробленій з розплавленої скелі, де завгодно, де буде треба.

Єдиною перешкодою на шляху такого мікрохвильового буріння може бути лише ... вода.

 

Невелику кількість промінь випарує, але, якщо натрапить на підземний потік чи велике озеро, то з ними справитися не зможе.

 

Більше про сам цю технологію читайте англійською  ТУТ

На цьому відео показано -- хай і дуже віддалено -- певну суть самого процесу

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень