Коли треба звертатися за призначенням пенсії, щоби не втратити гроші?

Йдеться про вихід на заслужений відпочинок за віком

Оформити пенсію можна автоматично - без звернення до Пенсійного фонду. Для цього необхідно, аби у Реєстрі застрахованих осіб був зафіксований ваш страховий стаж до 2004 року.

Щоб уникнути зайвих труднощів, потрібно, щоб роботодавець чи застрахована особа оформили електронну трудову книжку.

Дізнатися трудовий стаж можна онлайн на сайті електронних послуг ПФУ, використавши свій електронний підпис.

Якщо ж стажу для отримання виплат поки недостатньо, то пенсія буде призначена за заявою, яку потрібно подавати через сервісний центр ПФУ або його веб-портал.

Згідно з чинним законодавством, за призначенням пенсії за віком можна звертатися в будь-який час після виникнення права на пенсію, але не пізніше 3-х місяців з дня досягнення пенсійного віку. Тоді пенсія призначається з дня, наступного за днем ​​досягнення пенсійного віку.

А от якщо звернення за призначенням пенсії подається пізніше 3-місячного строку, то пенсію призначать вже із дати звернення.

Нагадаємо, що у 2022 році українці мають право вийти на пенсію при досягненні 60 років та за наявності не менш як 29 років страхового стажу.

Джерело: Соціальна інформаційна платформа

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень