Коли не можна дивитись у вікно, щоб не «запросити» у дім лихо: народні прикмети

Прикмети наших пращурів

Вікна будинку наші предки порівнювали з очима людини. У стародавні часи люди вважали, що через них можна побачити майбутнє, відвести якусь біду або накликати її на своє житло. Існує чимала кількість різних забобонів і прикмет, які пов'язані з вікнами. 

Не можна дивитися у вікно вночі

Наші пращури вважали, що в темний час доби нечиста сила вільно себе почуває на вулиці, тому після заходу сонця краще не дивитись у вікно.

Люди вірили, що особливо вразливі до дії злих сил вагітні, діти, а також душевнохворі люди.

В повний Місяць

Якщо споглядати через вікно повню, то жінка може втратити красу, а у вагітної може народитися хвора дитина, були впевнені наші предки.

Якщо спати біля незаштореного вікна під час повного Місяця, можна позбутися сну та удачі на 7 днів.

Під час грози

Наші предки вірили, що під час грози святий Ілля їде на вогняній колісниці, а нечиста сила розбігається в різні боки. І нечисть може заскочити на людину в пошуках притулку. 

Під час похорону

У давнину вважали, що в цей час душа померлого ще літає поруч з тілом і тому, побачивши «спостерігача», може кинутися до нього, щоб забрати з собою.

Ще вікно під час прощання з покійним може спрацювати як збільшувальна лінза, множачи біль і негатив, які присутні в цей час.

А це своєю чергою принесе біди в життя «спостерігача», а також членів його сім'ї. 

Джерело: Главред

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень