Картопля з пустелі вдвічі дешевша за українську. Чому так?

Вартість єгипетської та ізраїльської картоплі проти ціни української активно обговорюється у соцмережах

Українці оприлюднюють фото із супермаркетів, на яких видно, що вартість вітчизняної картоплі суттєво вища за вартість єгипетської чи ізраїльської.

Невже виростити картоплю у пустелі в Ізраїлі, транспортувати до України, оплатити усі витрати вигідніше, ніж виростити картоплю під Києвом чи іншим містом України?

Голова Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин каже, що така ситуація в Україні - щороку.

Проблема дорожнечі нашої молодої картоплі, а ціни нерідко доходять навіть до 60 гривень за кілограм, в тому, що вона парникова. А ізраїльська і єгипетська картопля - з відкритого грунту, зрозуміло, що вона удвічі дешевша.

Олег Пендзин

Як тільки з’явиться наша картопля з відкритого грунту, ціни різко впадуть. Перші партії очікуються з Херсонської та Закарпатської областей.

 

Коли молода картопля подешевшає?

 Цей сезон особливий.

Весна цього року досить пізня, тому урожай з'являється на ринку з відставанням від стандартних термінів приблизно на 2-3 тижні.

Отже, пропозиція української картоплі наразі низька.

А продукція з відкритого грунту з'явиться на ринку з запізненням - не раніше початку червня.  Тоді і варто очікувати зниження ціни.

Джерело Страна 

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень