Карантинні виплати ФОПам: чи збільшать суму, відповіли в офісі президента

У грудні державною підтримкою скористалося пів мільйона підприємців

В Офісі Президента України обговорили питання виплати допомоги бізнесу та людям, які можуть отримати збитки внаслідок посилення карантинних обмежень через поширення коронавірусу.

Заступниця очільника офісу президента Юлія Свириденко зазначила, що для підтримки малого й мікробізнесу та найманих працівників підприємств, діяльність яких буде призупинена через посилення карантину, можна використати механізм, що вже продемонстрував свою ефективність у грудні 2020 року.

Буде можливість подати заявку на порталі державних послуг «Дія» і гарантовано отримати з державного бюджету виплату в розмірі 8 тисяч гривень, – повідомила вона.

Крім того, місцева влада матиме змогу додати до суми державної допомоги кошти з місцевого бюджету, збільшивши таким чином загальну суму матеріальної допомоги на одну людину.

Представники місцевої влади загалом підтримали ініціативу щодо компенсацій підприємцям, водночас зауважили, що ОТГ мають різні можливості та вже сформовані бюджети.

Закон щодо карантинних виплат у Верховній Раді можуть розглянути уже цього тижня.

Нагадаємо, у грудні 2020 року одна з програм підтримки бізнесу, що постраждав через запровадження локдауну передбачала виплату у 8 тис. грн найманим працівникам та ФОПам. Тоді карантинну допомогу отримали майже пів мільйона українців.

За матеріалами офісу президента

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень