Хто може не платити в Україні за комунальні послуги

На сьогодні навіть власники зруйнованого житла продовжують отримувати квитанції на оплату не спожитих послуг

Єдина категорія громадян, які можуть не платити за комунальні послуги – це власники зруйнованого через війну житла. Але відомі випадки, коли й вони отримують квитанції від постачальників комунальних послуг. 

Платіжки оформляються автоматично через спеціальну програму, тому продовжують надходити, якщо компанія не отримала інформації про руйнування житла. Оскільки показання лічильників не передаються, суму до оплати формують на підставі середніх показників споживання, – розповів голова спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко. 

Люди, які втратили квартири чи будинки, мають повідомити про це постачальників комунальних послуг та правоохоронців. Адже тільки ті, чиє житло зруйноване війною, можуть офіційно не оплачувати комунальні послуги. 

Навіть перебуваючи за кордоном, можна отримати довідку про знищене житло, і відправити її постачальникам онлайн чи поштою. Коли постачальники отримають документ, що підтверджує факт руйнування житла – платежі переглянуть.

Джерело: На Пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень