Хлопці без оновленого військового квитка не зможуть вступити на навчання

Йдеться про участь у вступній кампанії до вишів 

Військовозобов'язаних не прийматимуть до вишів у разі відсутності оновленого військового квитка. Йдеться про всі виші, де стартує вступна кампанія. Приймальні комісії можуть піти на зустріч вступникам, але тільки у випадку, якщо чоловіки зобов'яжуться оновити персональні дані у ТЦК.

Згідно з чинним законодавством, навчальні заклади дійсно не матимуть права зараховувати на навчання абітурієнтів в разі пред’явлення ними нечинного (застарілого) військово-облікового документа або з застарілими даними в такому документі.

 

Проте іноді бувають виключення, коли деякі навчальні заклади приймали із застарілими даними під зобов'язання відвідати ТЦК упродовж певного терміну для заміни документа або запису в ньому актуальних даних. Тобто оновлення персональних даних в ТЦК та СП неминуче, — каже  юрист Олена Насеко.

Відповідно до постанови Кабміну від 30 грудня 2022 року № 1487, з метою ведення персонального військового обліку державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації здійснюють:

  • перевірку у громадян України під час прийняття на роботу (навчання) військово-облікового документа. Приймання на роботу (навчання), взяття на персональний військовий облік призовників, військовозобов’язаних та резервістів здійснюється тільки після взяття їх на військовий облік у районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, органах СБУ, підрозділах Служби зовнішньої розвідки;
  • доведення до призовників, військовозобов’язаних та резервістів правил військового обліку під особистий підпис під час прийняття на роботу (навчання);
  • надсилання у семиденний строк з дня видання наказу про прийняття на роботу (навчання), звільнення з роботи, завершення навчання (відрахування із закладу освіти) до відповідних районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, органів СБУ, підрозділів Служби зовнішньої розвідки повідомлень про зміну облікових даних призовників, військовозобов’язаних та резервістів (додаток 4).

Джерело: novyny.live

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Раніше звучало
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень