Гуманітарний коридор між Україною та росією: Деталі

Для чого він потрібен

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Під час триденних перемовин між Україною та росією за участі Туреччини вдалося домовитися про створення гуманітарного коридору для обміну пораненими та полоненими.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

На фото Дмитро Лубінець. Фото з відкритих джерел
На фото Дмитро Лубінець. Фото з відкритих джерел

Нині сторони працюють над створенням гуманітарного коридору, в межах якого можна буде більш ефективно здійснювати обміни полоненими та утримуваними особами, – зауважив Дмитро Лубінець та додав, що йдеться про повернення додому важкопоранених, людей літнього віку, дітей, військових та цивільних громадян України.

За словами уповноваженого з прав людини, з 24 лютого близько 20 000 сімей офіційно повідомляли про зниклих родичів.

Гуманітарний коридор на першому етапі мав би елементарно дати інформацію, де ці люди, яких шукають рідні, перебувають, в якому вони стані. Часто родичі нічого більше не знають, окрім того, що їх забрали російські військові. 

 

Тому перше – це отримання цієї інформації. Друге – повернення. Ми намагалися вийти на те, щоб їх почали відпускати. Знову ж таки, згідно з Женевською конвенцією, не можна просто утримувати цивільних осіб, – сказав Дмитро Лубінець.

Уповноважений з прав людини додав, що немає пріоритету для жодної категорії громадян, Україна намагатиметься повернути всіх.

Щоб не було жодних звинувачень у маніпуляціях, хто потрапив у цей список, хто не потрапив, вирішили діяти з урахуванням вікового цензу.

 

Взяли спочатку громадян України, хто старше 70 років, та важкохворі від 65 років. Вийшло під 2 000. РФ погодилася почати роботу із цим списком. Якщо цей трек буде успішним, то віковий ценз будемо поступово знижувати, – наголосив він.

Джерело: Укрінформ

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень