Гострий дефіцит: яких кадрів Україні бракує найбільше

Рівень безробіття впав на 19%

Рівень безробіття в Україні знизився. Проти 21,1% у 2022 році, зараз він становить 19%, каже міністерка економіки Юлія Свириденко. На деякі спеціальності попит значно перевищує пропозицію.

Особливо потрібними в найближчі кілька років будуть фахівці дошкільних закладів та закладів середньої та вищої освіти, матеріалознавці, механіки, металурги, енергетичні, електричні та лісові інженери, фахівці з харчових технологій, біотехнологи та технологи з хімії, гідротехніки, фахівці з цивільної безпеки, військові фахівці, спеціалісти з транспорту.

Зараз найбільший попит на робітничі спеціальності: бармени, прибиральники, охоронці, баристи, комплектувальники. Також максимально потрібні маркетологи, логісти, лікарі, ветеринарні лікарі, фармацевти, проджект-менеджери, викладачі, фахівці у військовій галузі.

Середня заробітна плата в Україні зросла на 500 грн і зараз становить 17,5 тис. грн. Найвищий заробіток – традиційно у Київській області (19,3 тис. грн). В Одеській та Львівській областях середня зарплата складає 17,5 тис. грн.

Аналітики зауважили, що вітчизняному ринку праці притаманні позитивні тренди. Однак подальші перспективи повністю залежатимуть від успіхів ЗСУ.

Джерело: Урядовий Кур'єр 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень