Городники розповіли секрет великої цибулі: буде, як кулак

Що робити, щоб був гарний врожай цибулі

Цибуля завжди потребує особливого догляду. Зокрема, овочу потрібні родючі та легкі ґрунти. Глиниста земля для цибулі не підійде.

Є речі, які негативно впливають на врожай цибулі. Не допускайте утворення ґрунтової кірки. Щоб цього не було – розпушуйте грядки після кожного дощу чи поливу: це збереже вологу.

Що робити, аби збирати великий врожай цибулі

  • Цибуля погано росте на кислому ґрунті, тому потрібно заздалегідь вносити доломітне борошно, аби середовище було слаболужним та цибуля могла нормально розвиватись.
  • Проріджування роблять тоді, коли цибулю вирощують з насіння. Процедуру проводять, коли формується по 3-4 листки з дистанцією між ними в 4-5 сантиметрів. Необхідно видалити зайві з корінцями. Просто зрізати надземну частину заборонено, бо будуть відростати кволі листочки та результату від такого заходу не буде.
  • Деякі дачники пригинають листя цибулі, бо вірять, що це пришвидшить врожай. Але така процедура приносить тільки шкоду. Якщо силою пригинати цибулю, яка зростає до землі, то листок всередині стебла зламається. Як наслідок, рослина потім починає гнити. Тож не варто пригинати цибулю, а почекайте, доки вона поляже сама.
  • Також вчасно поливайте цибулю, слідкуйте, щоб земля під нею не пересихала.

Джерело: lifestyle.24tv

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень