Французів не цікавить ситуація на Сході України

Іноземець розповів про світову екологію, теракти у Франції та ставлення до конфлікту в Україні

Сьогодні, 19 листопада, у 27 школі французько-німецька трупа показала школярам інтерактивну пантоміму про проблеми, які спровоковані діяльністю людини.

Зокрема, іноземці зупинилися на тому, як саме позбутись проблеми зміни клімату.

За словами директора "Французького альянсу" у місті Рівне, Надії Чумак, в першу чергу вистава доносить дітям, як їхні дії впливають на навколишнє середовище:

  – Вона є виховного, потужного виховного потенціалу, тому що дітям буде розказано, як треба поводитися, для того щоб навколишнє середовище зберігалося, що треба робити і що залежить від кожної дитини і для кожної людини для того, щоб ми жили краще.

Зауважимо, що на екологічну тематику в Рівному говорять із нагоди проведення у Парижі конференції ООН щодо зміни клімату. Вона пройде на початку грудня у столиці Франції.У нас у Рівному з цієї нагоди низка заходів проводиться за сприяння Посольства Франції в Україні та Рівненської обласної організації "Французький Альянс".

Під час спілкування з французами кореспондент Радіо Трек не зміг оминути й питання про теракти, які нещодавно відбулися у Парижі. Зокрема, французький мім Ніколя Муозі каже, що парижани дуже налякані та збентежені.

Стосовно ж ставлення французів до подій на Сході нашої держави, то Ніколя Муозі зауважив не надто великий інтерес своїх співвітчизників до них.

- У Франції люди не усвідомлюють, що там відбувається конкретно. Я абсолютно переконаний в тому, що ЗМІ нас не достатньо інформували. Або інформували в такий спосіб, що я був переконаний, що Схід України був до початку проросійський. І так само Крим. Це те, що я зрозумів з наших ЗМІ.

Додамо, що 7 грудня в Рівненському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбудеться інтерактивна конференція для учнів старших класів та студентів, яка є французьким проектом "БіоСфера" та торкається теми сталого розвитку в контексті впливу людини на навколишнє середовище. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

Більше оголошень