Епіднебезпечні медичні відходи з Рівненщини… вивозять

В області немає підприємств, які отримали ліцензію на їх утилізацію

Фото ілюстративне, з мережі. Утилізація епіднебезпечних медвідходів в Ухані

На Рівненщині немає підприємств, які утилізують епідемічно небезпечні медичні відходи (категорії Б).

Тож сміття такого типу вивозять за межі області, повідомила заступниця начальника облуправління охорони здоров’я Олена Гандзюк. Йдеться про 10,5 тис. тонн відходів, які накопичилися за час пандемії коронавірусу.

Загалом утилізувати медичні відходи можна двома способами: фізичним або хімічним. У першому випадку це автоклави, які є у закладах охорони здоров’я, у другому – деззасоби.

 

Переважно в нашій області медичні відходи утилізують саме хімічним методом – шляхом знезараження. Для цього у закладах охорони здоров’я є 23 автоклави, розповіла Олена Гандзюк.

Автоклав

Крім того, у двох лікарнях – Сарненській та Дубровицькій ЦРЛ – є спеціальні інсинератори, в яких можна спалювати медичні відходи.

Так виглядає інсинератор

Додамо, що напередодні у двох областях України виявили тонни епідемічно небезпечних медичних відходів. Несанкціоновані звалища правоохоронці знайшли на території Київської та Миколаївської областей.

Серед «трофеїв» – тонни використаного медичного інструментарію, лікарських діагностичних і дезінфікуючих засобів, а ще – органічні медичні відходи, предмети, забруднені біологічними рідинами, відходи медустанов і мікробіологічних лабораторій, діяльність яких зокрема пов'язана з СОVID-19.

[media=217308][media=217309]

Незабаром на суб'єктах господарювання, які вивозять та утилізують медичне сміття, проведуть позапланові перевірки.

До слова, торік в Україні утворилося близько 100 тис. тонн медвідходів.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень