«Дякую, що захищаєте нас»: українські зірки привітали воїнів ООС з Днем Збройних сил (ВІДЕО)

Українській армії сьогодні – 28 років

Фото зі сторінки ООС у Facebook

Українські співаки, актори, спортсмени привітали бійців Операції об'єднаних сил та ветеранів АТО з Днем Збройних сил України.

Відео з привітаннями оприлюднили на сторінці ООС у Facebook.

Свою подяку і побажання захисникам України висловили Сергій Притула, співачки Злата Огнєвич і Ірина Білик, Павло Зібров, Ольга Сумська та Віталій Борисюк, футболісти Андрій Ярмоленко, Роман Безус, Руслан Маліновський, боксери Василь Ломаченко, Олександр Усик, стронгмен Василь Вірастюк та інші.

6 грудня наша держава відзначає день Збройних Сил України.

Саме цього дня, 1991 року, Верховна Рада ухвалила закони «Про оборону України» та «Про Збройні сили України».

 

У залі парламенту також зачитали текст Військової присяги.

З нагоди Дня Збройних Сил України на сторінці Операції об’єднаних сил навели цікаві факти.

• Українська армія має найвищий рівень довіри населення з-поміж усіх державних інституцій та є гарантом суверенітету й незалежності України.

• У ЗСУ служить такий же відсоток жінок, як і в арміях НАТО. Нині у війську – понад 27 тисяч жінок. Жінок-військовослужбовців офіцерського складу – 3 767 осіб, 87 з них (станом на кінець листопада) – у військовому званні «полковник». 

• З початку війни звання «Герой України» отримав 41 військовослужбовець (22 з них - посмертно). Звання «Народний Герой України» (станом на кінець листопада) має 151 військовослужбовець ЗСУ.

• До початку війни з РФ українська армія нараховувала 165 тисяч військових і цивільних службовців, понад 2,5 тисяч танків, бойових броньованих машин, близько 190 бойових і транспортних літаків, 80 вертольотів різних типів, а також 22 бойових кораблі. Сьогодні чисельність ЗСУ наближається до 250 тисяч осіб.

Фото зі сторінки ООС у Facebook

• До кінця 2019 року в ЗСУ має завершитись формування Командування військ зв'язку та кібербезпеки і Командування сил підтримки.

• За кількістю резервістів Україна посідає дев'яте місце у світі, випереджаючи навіть США.
Потужніший військовий резерв мають лише КНДР, Південна Корея, В'єтнам, Індія, Росія, Тайвань, Бразилія та Куба.

• Наймолодший рід військ - Сили спеціальних операцій (ССО). У складі Збройних Сил України ССО з'явилися лише три роки тому - 5 січня 2016-го.

• Одна з найновіших посад в ЗСУ - військові капелани.
З травня 2017 року в усіх бойових частинах і підрозділах ЗСУ з'явилася посада військових капеланів. У бойових бригадах, в залежності від їх чисельності, працюють від двох до чотирьох таких священників.

• Українська армія – перша у світовій історії, яка добровільно відмовилася від ядерної зброї.
Ядерне роззброєння в Україні тривало з 1991-го по 1996 рік. Принцип без'ядерності в 1990 році у Декларації про державний суверенітет затвердила Верховна Рада.

• Кількість учасників бойових дій на Донбасі перевищила число українців, які воювали в Афганістані.

• Нещодавно Верховна Рада України ухвалила Закон, який запроваджує нові військові звання сержантського і старшинського складу, що відповідають стандартам НАТО.

Редакція Радіо Трек приєднується до вітань бійців Операції об’єднаних сил та усіх військовослужбовців України. Дякуємо, що захищаєте!

Слава Україні!

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень