Досить отримувати допомогу: Міністерка соцполітики пропонує українцям вийти з зони комфорту (ВІДЕО)

Оксана Жолнович порівняла отримувачів соцвиплат із підлітками

Оксана Жолнович

Державі не варто збільшувати й розширювати соціальні виплати, аби українці не засиджувалися в зоні комфорту — таку думку висловила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович на Міжнародному форумі сталого розвитку.

Її слова, які викликали хвилю обурення в соцмережах, наводить УНІАН.

«Багато різних громадян є у форматі підлітка: держава має за мене вирішити, дати, допомогти, підтримати, а я не братиму участь у своєму особистому розвитку, — сказала посадовиця. — Багатьох влаштовує той стан, в якому вони перебувають.

 

Це здатність українців пристосовуватися: ти перебуваєш в зоні комфорту. Навіть якщо це дуже бідне житло, дуже маленька допомога, але стабільна».

«Нам треба зламати все, що є сьогодні соціального, і просто з нуля переформатувати новий суспільний договір про соціальну політику в нашій державі», — заявила вона.

Відео з прямою мовою Жолнович

Жолнович переконана, що соціальна політика має фокусуватися не на пільгах, а на сприянні самостійності: наприклад, людина, що втратила на війні кінцівку, повинна замінити її протезом і піти на роботу.

«Внутрішньо переміщенні особи: задача — адаптувати, дати роботу і випустити в самостійність. Людина, що втратила кінцівку: протезувати, навчити використовувати цей протез, знайти роботу і випустити у світ», — зазначила Жолнович.

На сайті уряду, між тим, з її виступу наводять заяву про те, що Україна бере за зразок саме європейську соціальну модель.

НАГАДАЄМО:

  • Зараз виплата для осіб, які втратили працездатність становить 2093 гривні; допомога одиноким матерям з дітьми віком до шести років — 2271 гривню; максимальний розмір допомоги по безробіттю — 6500 гривень.

  • У 2020-му році голова комітету соціальної політики та захисту прав ветеранів Верховної Ради Галина Третьякова шокувала громадськість заявою про те, що в безробітних народжуються діти «низької якості».

  • У 2019 році міністр соцполітики Андрій Рева заявив, що серед отримувачів укранських пенсій на непідконтрольних територіях не лишилося проукраїнських людей, лише «мразі».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олена Швидка

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень