Доплати військовим та мінус «відмазки» від армії: Зеленський підписав важливий закон

Верховна Рада України ухвалила важливий закон - що треба знати

 

 

Президент Володимир Зеленський 30 червня підписав закон про повернення доплат військовим. Щомісячно військовослужбовці отримуватимуть додаткову винагороду в 30-100 тисяч гривень.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Доплату 30-100 тисяч грн отримуватимуть військові, які беруть участь у бойових діях або працюють над забезпеченням оборони України. Вони мають перебувати в районах, де забезпечують цю оборону, на території між позиціями Сил оборони та позиціями військ рф.

Крім того, тепер закон передбачає:

  • довші відпустки для військових: до 30 днів щорічна та до 10 днів — за сімейними обставинами. Курсанти матимуть 10 днів відпустки взимку і 20 днів улітку;
  • доплати строковикам залишили на рівні 6000 грн/місяць, курсантам — 2350 грн/місяць;
  • не допускаються до участі у веденні бойових дій військовослужбовці з-поміж призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, які не пройшли курс базового військового вишколу;
  • мінімальний термін проходження базової військової підготовки — не менше ніж один місяць.

Водночас мінімальний поріг доплати для інструкторів — від 15 тисяч гривень.

Також військовим, які отримали поранення та перебувають на лікуванні, родинам полонених і зниклих безвісти щомісячно виплачуватимуть 100 тисяч гривень.

Сім'ям загиблих унаслідок поранення одноразово нараховуватимуть 100 тисяч гривень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень